Kesällä 2018 tehtiin täydennyskoulutusmatka Irlantiin

Suomen englanninopettajat ry järjesti 30.6.-8.7.2018 kaikkien asteiden englanninopettajille tarkoitetun täydennyskoulutuskurssin Dublinissa.

Koulutus järjestettiin yhteistyössä Emerald Cultural Instituten kanssa. Kurssiohjelmaan kuului 20 h luentoja, iltapäiväekskursioita sekä kaksi kokopäiväistä opastettua opintoretkeä. Matkalle osallistui 27 opettajaa.

Luentoaiheista mielenkiintoisimpia olivat osallistujien mielestä Meta grammar,  Mindfulness ja Irish language and dance. Kouluvierailuista etenkin Katolista koulua pidettiin kiinnostavana ja ihmiset siellä tekivät vaikutuksen.

St Agnes Chamber Orchestran esiintyminen Christ Church Cathedralissa oli monelle koskettava elämys. Retket kauniille luontokohteille Cliffs of Moher’lle ja Giant’s Causewaylle olivat ikimuistoiset. 

Eräs opettajista kuvaa opintomatkan antia näin: Monipuolinen anti kulttuurillisesti sekä omaan opetukseen sovellettavaa sanastollista, kieliopillista ja arkitilanteisiin liittyvää sanasto-, fraseologia-, käyttäytymis- ja terminologiatietoutta.

Kuvat: Ira Aaltonen