British Studies 31.7.-2.8.2019

Perinteinen kesäkurssimme järjestetään ensi kesänä 31.7.–2.8.2019 Hämeenlinnassa Original Sokos Hotel Vaakunassa. Luennoitsija: Tom Wishart. Teemana on ”Anarchy in the UK”.

Hinta 340 € (ilman majoitusta). Majoituspaikkoja on varattu osallistujia varten Original Sokos Hotel Vaakunasta hintaan 98e/yö/ yhden hengen huone ja 118e/yö/kahden hengen huone. Huonevaraukset tunnuksella ”British Studies” sähköpostitse vaakuna.hameenlinna@sokoshotels.fi tai puh. 020 1234636.

Original Sokos Hotel Vaakuna sijaitsee aivan järven rannassa parinsadan metrin päässä rautatieasemalta osoitteessa Possentie 7.

Ilmoittautuminen 28.5.2019 mennessä.

Huom! Otamme vielä vastaan jälki-ilmoittautumisia!

Huomioittehan, että Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri järjestää esityksiä iltaisin klo 18. Kulttuurinnälkäisille komediallinen teatteri on mainio omaehtoinen iltaohjelma.

BRITISH STUDIES 2019 – Anarchy in the UK?

As of mid December 2018 the UK is in a full-blown constitutional crisis over Brexit. As a result of intense and unprecedented political turbulence, politicians and one major newspaper have predicted serious chaos and social unrest. Feelings are certainly running high – so much so that it really would appear that there is a chance of the title of the famous 1977 song Anarchy in the UK coming true in some shape or form.

With the prospect of such tremendous upheaval, surely you need to get yourself (and your colleagues) to British Studies 2019 to hear more about what’s going on in the UK, to learn more about popular culture in the British Isles, to check how much you really know about the UK education system and whether you really know what a UK Christmas is like. Oh, and if that’s not enough(!), you’ll have a chance to relax and network with colleagues, look at the remarkable events in the US through the eyes of an evangelical Christian as well as to check and upgrade your vocabulary for the latest words and phrases.

Evangelical churches in the US view events through the prism of the Bible and are happy to include very political messages in their teaching. As a result Christians in the US can end up with views that are very different from those that people who go to non-political evangelical churches in Europe may possess. We aim to look at the origins and rationale behind such political teaching in the US and examine how it affects mainstream US political life – affecting events on a daily basis.

USA:ssa tapahtuva uskonnon ja politiikan kytkeytyminen toisiinsa on meille Euroopassa vieraampaa. Luennoitsija kertoo kiinnostavasta näkökulmasta USA:n politiikkaan, josta meidänkin on hyvä tietää.

PROGRAMME:

Anarchy in the UK?

(All sessions include a presentation, exercises and interactive discussion)

Day 1: Wed 31st July

9.00 Registration and coffee

10.00-12.00 Seminar: Anarchy in the UK? Part 1 – the serious side

12.00-13.00 Lunch

13.00-15.00 Seminar: Anarchy in the UK? Part 2 – the lighter side

15.00-15.15 Coffee break

15.15-16.30 Seminar:  Christmas pantomimes and the festive season in the UK.

Day 2: Thu  1st  Aug

9.30 Coffee

10.00-12.00 Seminar: Anarchy in the US? – US current affairs through an Evangelical’s eyes

12.00-13.00 Lunch

13.00-15.00 Seminar: UK education

15.00-15.15 Coffee break

15.15-16.30 Seminar: “What is truth?”

Day 3: Fri 2nd  Aug

8.30 Coffee

9.00-10.30 Seminar: New words and Q & A session (questions to be submitted by lunchtime on Day 2)

11.00-12.00 Concluding remarks and loose ends

Farewell lunch, feedback and goodbye!

Suomen englanninopettajat ry järjestää koulutuksen yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa. Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin. Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta Tilastokeskus velvoittaa meitä keräämään v. 2019 joitakin opiskelijaprofiilitietoja, joita kysytään siksi Ilmoittautumislomakkeella.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE / BRITISH STUDIES 31.7.-2.8.2019