British Studies 29.-31.7.2020

Perinteinen kesäkurssimme järjestetään 29.-31.7.2020 Turussa. Turvavälit huomioidaan luentosalissa. Seuraamme myös jatkossa viranomaisten ohjeistuksia. Varsinainen ilmoittautuminen on päättynyt 4.6. Mahdollisia vapaita paikkoja voi vielä tiedustella toimistosta 20.-21.7.

Kurssi järjestetään Turun parhaalla paikalla, jokirannassa Marina Palace –hotellissa. Kurssihintaan kuuluu opastettu kävelykierros Turun historiallisissa kohteissa. Turun linnan kierros on valitettavasti jouduttu perumaan. Halukkaat voivat osallistua lisämaksusta Kakolan ruusussa järjestettävään illalliseen.
Luennoitsijana toimii meille jo aikaisemmilta kesäkursseilta tuttu Tom Wishart ja kurssin teemana on ”Should I Stay or Should I Go?”.

Huom! Seminaarin aloituskellonaika on muuttunut. Seminaari alkaa 29.7. klo 10 aamukahvilla.

PROGRAM

WED 29.7. 
10 registration and morning coffee
10:30 – 13 seminar
Information on the seminar days
UK – Should I stay or should I go?
13 – 14 lunch 
14 – 16:45 seminar
UK – Other UK news that you need to know (no more mentions of Brexit)!
UK – Further education
19 Kakolan ruusu: dinner (additional fee 54€ + sparkling wine 6,50/6€ )

THU 30.7.
10 – 12 seminar
US – Will he stay or will he go?
12 – 13 lunch
13 – 15 seminar
UK – BBC: The first seventy years (1922-1992)
15 – 15:15 coffee
15:15 – 16:30 seminar
UK – the comedy canon
17:30 guided walking tour along the river Aura

FRI 31.7.
10 – 11:30 seminar
English language update
11:30 – 12:30 lunch
12:30 – 13:30 seminar and conclusion
Questions, feedback etc.

Suomen englanninopettajat ry järjestää koulutuksen yhteistyössä TJS-Opintokeskuksen kanssa.

Kurssin hinta on 315 € (ilman majoitusta ja ravintolaillallista).
Osallistujille on varattu kiintiöhuoneita Marina Palace -hotellista:
128 EUR / yhden hengen huone, Standard
148 EUR / kahden hengen huone, Standard
Ilmoittautujia pyydetään varaamaan huoneet hotellista itse varaustunnuksella: britishstudies.

Ilmoittautuminen 4.6.2020 mennessä tai niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Ohessa Tom Wishartin kuvaus kurssista. 

British Studies 2020: Should I Stay or Should I Go?

Three and a half years have passed since the EU referendum and the UK still doesn’t appear to know if – in the words of the classic song – it will stay or go. In the first session we will examine the last twelve months of modern British history – peeking behind the headlines at what is really going on behind the repetitive Brexit headline.

The Br—t word will be banished from the rest of day 1, and our gaze will turn to other (non-political) social, cultural and institutional developments in the UK before we then spend the last part of the day learning about further education after many years of reform and constant change.

On day two we will start by sinking our teeth into the main political news generated during the previous twelve months in Washington, before heading back across the Pond to learn more about one of the UK’s most beloved institutions – the BBC. The aim of this lecture is to take you on an entertaining and informative amble through the first seventy years of the corporation’s history. Finally, we will look at some of the British comedy canon – a session vital to anybody who seeks to enlighten others about UK life while teaching English.

On day three we will be talking about trends in the English language (with a particular focus on new vocabulary) and also using your questions and requests to ensure you start your journey home full of even more knowledge, energy and ideas for the school year ahead. 

See you in July!

PS: if you are still weighing up whether to attend, or not (and bearing the title of the course in mind) you should most certainly go.:) -Tom